Jump to content

Bicikli, mint metrópótló

2017. 09. 12. 19:00


Hamarosan indul a 3-as metró vonalának felújítása, és ennek apropójából indított kampányt a Magyar Kerékpárosklub és az I bike Budapest. A klub a 3-as metró felújításának egyik kiegészítőjeként gondol a bringázásra és annak érdekében hogy álláspontjáról meggyőzze a városvezetést és a BKK-t is, elindította a Metrópótló Facebook oldalt.

A BKK nemrég társadalmi egyeztetést indított, hogy megismerje a 3-as metró felújításával kapcsolatos lakossági véleményeket. Mivel a Kerékpárosklub szerint egyelőre úgy tűnik, a bicikli kimaradt a metrópótlás eszközeiből, a Facebook oldal segítségével kívánják összegyűjteni a lakossági véleményeket, illetve aktivizálni a lakosságot, hogy vegyenek részt a társadalmi egyeztetésben.

A klub álláspontja szerint a kerékpározás népszerűsítésével, a párhuzamos útvonalak bringabarát fejlesztésével, az állomásokon kerékpártárolók telepítésével és a Nyugati tér - Forgách utca közti terület MOL Bubi közbringarendszer állomásainak bővítésével nagyon sok ember mindennapjait segíthetnék a lezárások alatt - és után.

 

(Forrás: kerekparoselet.hu; Facebook)