Jump to content

Olcsóbb, megbízhatóbb, gyorsabb - most még kifizetődőbb biciklivel közlekedni Budapesten

2017. 11. 08. 16:05

A közlekedési káosz elkerülésére a legmegbízhatóbb, legolcsóbb és legszabadabb megoldás, ha biciklivel közlekedünk. Újpestről a belváros, Buda, a Lehel téri ideiglenes metróvégállomás és a Hősök tere felé meglévő biciklis útvonalakat ajánl a Kerékpárosklub, amiken kezdő bringázók is kényelmesen elindulhatnak. A biciklis szervezet információs oldalt és kampányt indított a 3-as metró lezárása alkalmából.

Fotók: Dimény András - Magyar Kerékpárosklub

A Magyar Kerékpárosklub elindította Metrópótló kampányát a lezárt 3-as metró Gyöngyösi úti állomásánál. Az Újpestet a belvárossal összekötő kerékpárút mentén bringás reggelivel és metrópótló biciklijárat indításával kezdődött a 3 éves metrófelújítást végig kísérő kampány hétfőn.

A Magyar Kerékpárosklub szerint a bicikli kiváló metrópótló eszköz lehet, és ehhez megvannak a megfelelő útvonalak is. Újpestet a belvárossal, a budai oldallal és a Hősök tere vagy akár az Oktogon, Deák tér környékével népszerű és bejáratott kerékpárutak, kerékpársávok, kis forgalmú utcák kötik össze és kerülik el a dugókat. A Lehel téri ideiglenes végállomásnál részben fedett kerékpárparkolókat lehet igénybe venni, és a MOL Bubi közbringáira is több helyen át lehet szállni.

A Kerékpárosklub Budapesti Közlekedési Központhoz eljuttatott javaslatai hatására több kerékpárosbarát fejlesztés is kezdődött az érintett területen.
Bringás utastájékoztatással is készül a Kerékpárosklub. Bringabarát útvonalakat, MOL Bubi állomásokat, kezdő bringás tippeket és közös tekeréseket ajánlanak, hogy bárki biciklire tudjon váltani.

Már elérhető a honlap, amelyen térképen és videókon fedezhetők fel az útvonalak: http://metropotlo.hu

Friss infók a facebook oldalukon követhetők: http://facebook.com/metropotlo

A klub kezdő bringásoknak szánt eseményeket is szervez a következő hetekben.

Kísérje figyelemmel a Kerékpárosklub csatornáit, hogy értesüljön az aktuális akciókról, hírekről!

(Forrás: kerekparoselet.hu)