Jump to content

Mit csinálsz vasárnap? Tekerj egy kőbányai pincerendszerben!

2017. 08. 10. 21:53

Az idén, egészen pontosan augusztus 12-én nyolcadik alkalommal rendezik meg a MOFÉM Underworld Kupát. A hegyibringás résztvevők egy kőbánya alatti alagútrendszerben, különleges körülmények között versengenek egymással a győzelemért.

A kinti forróság és a benti kellemes hűvös, a világosság és a sötétség váltogatják egymást, a járatok szűkösek és csúszósak, ráadásul hatalmas tolakodás várható a rövid körpályán, amely a kőbányai pincerendszerben lett kialakítva.

A mountain bike verseny egy 1,7 km hosszúságú körpályán zajlik, amelynek harmada vezet a föld alatt. A pince belmagassága változó, átlagban 2-2,5 méter, a járatok szélessége 1,5 és 8 méter között változik, de a legszűkebb ponton egy 80 cm szélességű vasajtón is át kell hajtani. A verseny öt futamban kerül lebonyolításra, amelyek közül a próbafutam ajánlható a versenyzéssel még csak ismerkedőknek, míg a többi futamban az indulók a nemük és a születési idejük alapján kerülnek besorolásra. A legrövidebb futam 30, a leghosszabb 70 percig tart.

A járatok áteresztőképessége miatt az indulói létszám korlátozott, futamonként 70 fő vehet részt. Állítólag még vannak kiadó helyek, nevezni a rendezvény honlapján a www.underworldkupa.hu címen lehet.

(Forrás: kerekparoselet.hu; underworldkupa.hu; kép: google)